درمان کیست مویی با لیزر دایود

تذکر مهم: این متد با دیگر روشهای لیزریِ متداول متفاوت است. در این روش انحصاری، هیچ برشی داده نمی‌شود و بیمار نقاهت پس از عمل ندارد. اما در تمام روشهای لیزری که جراحی با لیزر co2 انجام می‌گردد، برای خروج کیست با لیزر برش داده می‌شود و حداقل بیمار 2الی3ماه نقاهت خواهد داشت.

تنها روش بدون برش، درد و نقاهت

توسط دکتر بابک ثابت

متخصص جراحی (سرطان، کیست مویی، فیستول و ...)

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی​​​​​​​

جراح متخصص، جزء اساتید دانشگاه شهید بهشتی هستند و به دلیل اینکه از روشی خاص و منحصر به‌فرد برای درمان کیست مویی استفاده می‌کنند برای بیمار قطعا بهترین انتخاب هستند. 
روشی درمان: هندپیس خاصی از دستگاه لیزر فشار قوی دایود از یک حفره بسیار ریز که پزشک در مجاورت تورم ایجاد می‌کند درون کیست مویی فرستاده می‌شود دستگاه لیزر از داخل بدون برش، خونریزی و جراحت تمام محتویات داخل کیست‌مویی را از بین می‌برد و سپس محتویات از بین برده کیست را ساکشن می‌نماید. در این روش بی‌نظیر بیمار بدون کوچکترین درد و نقاهتی درمان خواهد شد وبصورت قطعی این راه بهترین نوع درمان برای کیست مویی می‌باشد. از آنجائیکه محل کیست بخاطر عفونت، به داروی بی حسی واکنش اثر بخش نشان نمی‌دهد، در اینجا بیمار بیهوشی کوتاه مدت می‌گیرد(خواب موقت) تا درمانی بدون حتی ذره ای درد را تجربه داشته باشد. فرآیند درمان 45دقیقه زمان می‌برد و بیمار سریعاً پس از درمان مرخص می‌شود. و اما در روش سنتی و قدیمی که عمل با تیغ جراحی، کوتر یا حتی با انواع لیزرco2 انجام می‌گردد برای درمان کیست موئی یک برش بر روی محل ایجاد و محتویات کیست توسط جراح خارج می‌شود، پس از این درمان برای سپری شدن دوره نقاهت دو انتخاب پیش رو است، در روش اول روی زخم حداقل 2ماه باز می‌ماند تا به مرور زمان محل جراحی، بافت جدید بیاورد (اگر بخیه زده شود چون زیر زخم خالی است محل بخیه باز می‌شود). در روش دوم پس از خروج کیست، از محل مجاور کمی بافت برداشته و داخل جای خالی کیست گذاشته می‌شود سپس روی بخش درمان شده بخیه می شود تا زخم باز نماند. در این روش، پزشک مجبور است به محل های سالم بدن هم جراحت وارد کند. بیمار در این دو روش، عملی سخت و نقاهت حداقل دوماهه را تجربه می‌کند.

لذا مطلع باشید، الزماً کلمه استفاده از لیزر برای درمان کیست مویی حائز اهمیت نیست و صرفاً متد درمان بالیزر دایود اهمیت دارد. تمام روشهای دیگر بجز درمان با لیزر دایود، دستگاه لیزر تنها نقش یک تیغ جراحی را ایفا می‌کند و بیمار نقاهت بلند مدت خواهد داشت​​​​​​​.

چرا ما بهترین درمان کیست مویی را انجام می‌دهیم؟

عمل کیست موئی بالیزر

ویدیو رضایت مراجعین از زبان خودشان

نظرات مراجعین دکتر بابک ثابت

حمید عیدی

سلام و تشکر از تیم خوب مرکز لیزر درمانی نور، من به دلیل پر مویی در دنبالچه ام، کیست مویی بوجود اومده بود و بسیار دردناک بود بطوری که وارد مقعدم شده بود، با مراجعه به مطب دکتر ثابت در عرض یک روز دکتر ثابت و تیم متخصصشون تونستند، به لیزر کیست مویی من بپردازند و الان من بسیار حالم خوب است و بسیار راضیم.

لیزر کیست مویی مقعد

صادق صفری

سلام، چند ماه پیش من کیست مویی خودم رو در کلینیک زخم عمل کردم. حقیقتا از روند لیزر درمانی بسیار راضی هستم و حدودا در ۲۰ دقیقه عملم تموم شد. خواستم از جناب دکتر ثابت و تیم درمانی ایشون تشکر کنم و اینکه پیگیر روند درمانم بودند بسیار سپاسگزارم.

لیزر کیست مویی کمر

جابر وهابی

من مدتی بود که کیست مویی در ناحیه زیر بغل داشتم. کیست بزرگ و دردناک بود و به لباس‌هایم می‌چسبید. با مراجعه به کلینیک دکتر ثابت با لیزر کیست را برداشت. عمل لیزر فقط چند دقیقه طول کشید و بعد از عمل هم هیچ دردی نداشتم. الان حدود یک ماه از عملم می‌گذرد و کیست کاملاً از بین رفته است. من از نتیجه درمانم بسیار راضی هستم و از دکتر ثابت و تیمش برای زحماتشان تشکر می‌کنم.

لیزر کیست مویی زیر بغل

کیست موئی یعنی جمع شدن مو زیر پوست این اتفاق معمولاً در بالای خط باسن و انتهای ستون فقرات رخ می دهد وقتی مسیر حرکت رشد مو تغییر می کند یک حفره زیر پوست ایجاد می شود که باعث تورم، تغییر رنگ، عفونت و درد می شود درصورتیکه این بیماری درمان نشود چرک توسعه پیدا می کند و سلامتی بیمار به خطر می افتد. آمار ابتلا به کیست موئی در آقایان بیشتر از خانم ها است نشانه کیست موئی تورم و سرخی با عرض  نیم سانت تا چند سانت در بالای مقعد می‌باشد. منتهی بعضی اوقات تورم و سرخی وجود ندارد و صرفاً ترشح عفونت و ترشح چرک یا درد برای بیمار در آن ناحیه وجود خواهد داشت. به ندرت کیست موئی در لاله گوش هم ایجاد می شود.

کیست موئی یا پیلونیدال چیست؟

عمل کیست موئی

1:روش مدرن لیزری: این مِتد یک راهکار فوق العاده است که دیگر روشهای درمان کیست مویی را تقریباً منسوخ کرده است، در این روش هند پیس خاصی از دستگاه لیزر فشار قوی از یک حفره بسیار ریز که پزشک در مجاورت تورم ایجاد می‌کند داخل کیست مویی فرستاده می‌شود دستگاه لیزر از داخل بدون برش، خونریزی، جراحت تمام محتویات داخل کیست مویی را از بین می‌برد . در این روش بی‌نظیر بیمار بدون کوچکترین درد و نقاهتی درمان خواهد شد.
2:روش سنتی باز گذاشتن کیست موئی 
در این روش تمام حفره به همراه بخشی از پوست برداشته می شود و زخم به صورت حفره باز می ماند حدود دو ماه طول می کشد تا جای زخم کاملاً خوب شود در این مدت می بایست هر روز دو تا سه بار زخم شستشو و پانسمان شود، ویژگی درمان باز کیست موئی این است که عفونت مدام خارج می شود.

3:شیوه بستن ساده زخم، پس از خارج کردن کیست موئی پزشک با بخیه ضخیم و قدرتمند دو طرف زخم را به هم می رساند تا فضای خالی  پر شود این روش درمان خیلی توصیه نمی شود چون احتمال عود کردن زخم و باز شدن مجدد وجود دارد
4:دوختن لبه های بیرونی به کف زخم و باز نگه داشتن کیست موئی این روش تقریباً مشابه روش اول است ولی سرعت ترمیم بیشتر می شود و بیمار در عرض یک ماه بهبود می یابد
5:روش باز کردن سقف سینوسها و تراشیدن لایه داخلی در این روش درمان ، سینوس پایلوندال برداشته نمی شود و فقط لایه هائی از کیست موئی برداشته می شود این روش ساده ترین روش درمان است منتهی احتمال عود مجدد بالا تر از روشهای دیگر می باشد.این روش به روش کورتاژ معروف است
6:بستن زخم با استفاده از جراحی پلاستیک در این روش پس از خالی کردن کامل کیست موئی با روشهای درمان پلاستیک گودی حفره کاملاً پر می شود در این روش سرعت ترمیم بسیار بالا است.  نقطه ضعف این روش این است که چون  کل یا بخشی از محل اسکار ترمیم در خط وسط باسن قرار می گیرد و پوست این ناحیه بسیار ضعیف می باشد و کشش های زیادی توسط پوست تحمل می شود احتمال عود وجود دارد.
7:بستن زخم به روش کاریداکیس روشی برای بستن زخم پیش از خارج کردن کیست موئی است که نوعی روش جراحی پلاستیک می‌باشد. علاوه بر آنکه، گودی بین دو سرین اصلاح می گردد، خط اسکار محل ترمیم زخم نیز به یکی از دو طرف منتقل می شود. بنابراین از تمام علل زمینه ای که ممکن است باعث عود بیماری شوند، پیشگیری می گردد.

کیست موئی با چه روشهائی درمان می شود؟ 

کیست موئی با روشی به نام کاریداکیس درمان می شود، در روش درمان کاریداکیس بهبودی کامل زخم پس از درمان نهایتاً 1ماه است. در این درمان کوتر وظیفه برش دادن سطح پوست و آبسه پایلونیدال را دارد و تقریباً همانند یک تیغ جراحی عمل می کند. پزشک پس از مشاهده کیست موئی اقدام به خارج کردن پیلونیدال از داخل حفره می‌نماید. پزشک مربوطه درمان این بیماری را داخل اتاق عمل مجهزی ظرف کمتر از 30دقیقه با بیهوشی کامل بیمار به اتمام می‌رساند تا بیمار دردی را حس نکند و استرس نداشته باشد در این روش نیاز به بستری بیمار در بیمارستان نیست ولی نقاهت این متد حدود 1 ماه است. قیمت این روش به نسبت روش لیزری پائین تر است منتهی در روش درمان با لیزر نقاهتی برای بیمار وجود ندارد. و بیمار به هیچ عنوان دردسر پانسمان 1ماهه را نخواهد داشت.

درمان کیست موئی با روش سنتی 

در روش درمان بالیزر بیمار نقاهتی ندارد لذا نیاز به مراقبت خاصی هم وجود نخواهد داشت، صرفاً تا یک هفته می‌بایست از ضربه خوردن به بخش درمان شده اجتناب کند و تا حد ممکن تحرکات خود را کاهش دهد. ولی در روش درمانهای سنتی کیست موئی که خارج می‌شود مستعد عفونت می باشد لذا محل زخم پانسمان می شود این پانسمان تا 4روز درمحل می ماند تا چند هفته باید پانسمان توسط بیمار در خانه به صورت روزانه تعویض شود البته این مسئله به نوع درمان بستگی دارد بعضی اوقات احتمال دارد به پانسمان مجدد نیازی نباشد که دکتر ثابت شما را در این رابطه راهنمائی می کند. درتمام موارد که جراحی صورت می گیرد چرک خشک کن خوراکی تجویز می گردد. احتمال دارد اگر ترشحات محل جراحی زیاد باشد داخل زخم لوله درن گذاشته شود تا ترشحات خارج گردد. اگر بخیه زده شود بسته به تجویز دکتر ثابت بین یک تا سه هفته بخیه ها کشیده می شود. بسته به نوع درمان کیست موئی دوره نقاهت شما متفاوت است که احتمال دارد بین یک تا هفت روز زمان ببرد تا بتوانید به کارهای روزمره خود برسید.

مراقبت پس از عمل و نقاهت
درمان کیست موئی

کیست موئی با دلایل متعددی ظهور پیدا می کند. عده ای از پزشکان بر این باور هستند که در بعضی افراد حفره ای مادرزادی بین دوسیرن باسن شان وجود دارد و این حفره زمینه ساز برگشت مو به داخل است. این نظریه رد نشده ولی در بین اکثر پزشکان خیلی قابل قبول نمی باشد. فرضیه دیگر برای علت کیست موئی این است که مو با جهت مخالف رشد می کند و به داخل پوست باز می گردد سپس حفره ای ایجاد می نماید و به مرور با رشد مو این حفره بزرگتر خواهد شد، در ادامه روند رشد مو  حفره عمیق تر می شود و در نهایت عفونت شکل می گیرد. در افراد پر مو و چاق احتمال ایجاد پیلونیدال بیشتر است. نشستن بیش از حد و سایش دو سرین باسن که در راه رفتن های طولانی مدت ایجاد می شود، التهاب و عفونت بیشتر  را رقم می‌زند و در نهایت یک حفره ی چرکی در حال گسترش به وجود می آید. افرادی که سنگین وزن هستند و چاق می‌باشند و تراکم موی بیشتری دارند در معرض بیشتر ابتلا به کیست موئی قرار می گیرند. نشستن بیش از حد روی صندلی یکی از عوامل اصلی پیلونیدال می باشد که می تواند افراد سبک وزن را هم درگیر این بیماری نماید .نمی توان گفت این بیماری در بین خانم‌ها وجود ندارد ولی احتمال وقوع کیست موئی در خانم ها بسیار کمتر است. گاهی اوقات کیست موئی در ناحیه زیر بغل، کشاله ها و لاله گوش دیده می شود که علت آن همان برگشت مو به داخل می باشد. در زمان قدیم این بیماری بین رانندگان جیپ شایع بود و بخاطر همین مورد در کتاب های پزشکی قدیمی از این بیماری با نام بیماری رانندگان جیپ نام برده شده است. 

کیست موئی به چه علتی ایجاد می شود؟
عمل کیست موئی